Lukusuunnitelmia vuodelle 2019


Vuoden ensimmäinen viikko alkaa olla takanapäin, viime vuoden kirjatilastot on käyty läpi ja uusi kirjavuosi saatu mukavasti käyntiin, joten nyt ajattelin pohtia tälle vuodelle asettamiani lukusuunnitelmia ja -tavoitteita.

Toiveet ja tavoitteet:

Olen tässä alkuvuoden aikana törmännyt niin täällä kirjablogeissa kuin kirjagraminkin puolella monta kertaa haluun lukea rennommin, lukea enemmän oman hyllyn kirjoja ja tavoitteeseen lukea jopa vähemmän kirjoja kuin edellisenä vuonna. Monella on siis ollut samansuuntaiset ajatukset kuin minullakin, sillä kun viime vuoden lopulla mietin, mitä haluaisin tulevalta (kirja)vuodelta, päässäni pyöri ensimmäisenä ajatuksena rentous

Ei sillä, että edellinen vuosi olisi ollut jotenkin erityisen stressaava, mutta ylenpalttinen suorittaminen vain tympii minua tällä hetkellä hyvin paljon. Haluaisin, että tänä vuonna voisin lukea rennommalla otteella, miettimättä turhan paljoa sitä kuinka paljon luen, miten monta uutuuskirjaa ennätän kahlata läpi, tai miten lukuhaasteet tulevat menemään. Näitäkin enemmän haluaisin olla murehtimatta sitä, jos en ehdi tai jaksa päivittää blogia tai ottaa kuvia kirjainstaani. 

Vaikka lukeminen on rakkain harrastukseni ja työnikin liittyy kirjoihin, voisin välillä tehdä myös jotain muuta, haha. Olisi ihana pitkästä aikaa tarttua kynään ja piirrellä jotain tai vaikka opiskella kieliä. Haluaisin myös viettää aikaani enemmän muun kulttuurin parissa: käydä taidenäyttelyissä, elokuvissa ja teatterissa. Haaveissani on myös jo tovin ollut kirjavideoiden tekeminen, saa nähdä löydänkö tubettamiselle aikaa jossakin vaiheessa.

Lukuhaasteet:

Rentoudesta huolimatta en toki aio heittäytyä täysin lukuhaasteettomaan vuoteen. Osallistun tuttuun tapaan (jo viidettä kertaa!) Helmet-lukuhaasteeseen. Lisään uuden haastelistan blogin yläpalkkiin ja päivitän haasteen etenemistä vuoden aikana sinne. Olen mukana myös Mitä luimme kerran -Lauran ja @ireadlikephoeberuns-Miran Joka päivä on naistenpäivä -lukuhaasteessa, jossa haasteaikaa on naistenpäivään, eli 8.3. asti. 

Viime vuonna osallistuin hyllynlämmittäjähaasteeseen, ja sain 12 valitsemastani kirjasta kolme luettua, joten omassa hyllyssäni riittää edelleen kirjoja luettavaksi. En kokoa erillistä hyllynlämmittäjäpinoa, vaan haluaisin tänä vuonna yleisesti ottaen lukea enemmän oman hyllyni kirjoja. Kävin joulun alla läpi kirjahyllyäni ja laitoin hyvän määrän kirjoja suoraan kiertoon, mutta lukemattomia opuksia riittää silti nopealla laskemisellakin reilusti yli 30. Goodreadsiin asetin lukutavoitteekseni 50 kirjaa, mikä on 10 enemmän kuin viime vuoden tavoite, mutta 12 vähemmän kuin viime vuonna lopulta sain luettua.

Osallistun myös yhteen haasteeseen, joka ei liity lukemiseen. Innostuin nimittäin retkihaasteesta ja ajattelin koittaa, josko se inspiroisi ulkoilemaan ja retkeilemään entistä enemmän tänä vuonna. Otan suuren osan kirjakuvistani ulkona, joten kirjoja tulee varmasti kannettua näillä retkilläkin mukana.

Tälläiset ovat siis mietteeni näin tammikuussa 2019. Toivottavasti tästä tulee paitsi hyvä kirjavuosi myös mainio vuosi muutenkin!

Kommentit

back to top