Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World - An Introvert's Story


Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World - An Introvert's Story
Kustantaja: Andrews McMeel Publishing, 2017
Sivumäärä: 177
Oma arvioni: JJJ 1/2

Lempiasioita: hyvä kirja, kupillinen teetä, tietokone ja internet-yhteys, mukavat löhöilyvaatteet, luonto, kirjoitus- ja taiteiluvälineet, yksinolon rauha. Sosiaalisesti kuormittavista tilanteista seuraa uupumus, päänsärky, kiukku, alakulo, turhautuneisuus ja tarve kadota hetkeksi kokonaan. Uskon, että edellä mainitut asiat ovat tuttuja monille introverteille. Kirjassaan Quiet Girl in a Noisy World Debbie Tung kirjoittaa juuri näistä asioita. Hän käsittelee omien kokemuksiensa kautta sitä, millaista on elää introverttina ekstroverttien maailmassa.

Quiet Girl in a Noisy World käy läpi kolme vuotta Tungin elämästä. Se alkaa hänen opiskeluvuosiltaan ja kulkee puolisoon tutustumisen ja työelämään siirtymisen kautta nykypäivään. Mukana on tuskastuttavia ryhmätyötehtäviä, kiusallisia sosiaalisia tilanteita tuntemattomien kanssa, ekstroverttipuolison perheeseen tutustumista, keskittymisvaikeuksia avokonttorissa ja tietenkin rauhallisia koti-iltoja kirjojen ja elokuvien parissa. Tung käy läpi erilaisten tilanteiden ja sattumusten kautta omia toimintatapojaan ja keinojaan sovittaa itsensä ympäristöön. Tilanteet ovat usein osuuvuudessaan huvittavia, mutta myös liikuttavia, sillä päähenkilön mukana on lapsuudesta asti kulkenut tunne siitä, että on jollakin tavalla vääränlainen ja outo.


Quiet Girl in a Noisy World on ihanan samaistuttavaa ja lempeää luettavaa kaikille introverteille, mutta jäin kaipaamaan siltä hiukan enemmän. Monet kirjassa esiintyneistä akkujen lataamisen tarpeista tai introverttien lempijutuista ovat toki tuttuja ja tunnistettavia, mutta moneen kertaan jo muuallakin toistettuja. Jonkin verran Tung kurkistaa myös syvempiin ajatuksiinsa ja taipumukseensa asioiden ylianalysointiin, joka helposti ajautuu ahdistuneisuuteen. Tarinan juonenkaari kulkee kohti Tungin oman persoonallisuuden ymmärtämistä ja oivallusta siitä, että on täysin hyväksyttävää ja ennen kaikkea normaalia olla juuri sellainen kuin on ja tuntea niin kuin tuntee.

Toivoin, että sarjakuva olisi tarjonnut vähän lisää pohdiskeltavaa sen sijaan, että se sai minut vain päätä nyökytellen kääntelemään sivuja eteenpäin. Ehkä yhtenä syynä sille, että teos jäi minulle vain tutuksi ja turvalliseksi kohtaamiseksi, on se, että olen jo monen vuoden ajan lukenut paljon introverttiyttä ja herkkyyttä käsitteleviä artikkeleita, blogeja ja keskusteluja. Olen pyrkinyt ymmärtämään omaa persoonaani paremmin ja hyväksymään oman tapani olla, joten olen moneen kertaan (yli)analysoinut kirjassa vastaan tulleita tilanteita ja ajatuksia. Ehkä omassa elämässäni juuri tässä hetkessä ei ole enää yhtä suuri tarve tälle kirjalle, kuin olisi ollut esimerkiksi viisi tai kymmenen vuotta sitten. Olen nykyään paljon enemmän sinut oman introverttiyteni ja herkkyyteni kanssa. 


Vaikka kirja ei ollut minulle enää niin ajankohtainen kuin sen toivoin tai ajattelin olevan, on se siitä huolimatta mainio sarjakuvateos. Debbie Tungin mustavalkoista piirrostyyliä on mukava seurata ja sarjakuva tekee mieli lukea yhdellä istumalla loppuun ja sen jälkeen vielä palata joihinkin osuvimpiin kohtiin. Suosittelen Quiet Girl in a Noisy Worldiä lämpimästi kaikille kirjoja ja käpertymistä rakastaville introverteille, jotka ehkä kokevat, että pitäisi olla jollakin lailla toisenlainen tai etsivät omia tapojaan ja paikkojaan olla tässä äänekkäässä maailmassa. 
Debbie Tungilta on juuri ilmestynyt uusi sarjakuvakirja nimeltään Book Love, joka nimensä mukaisesti käsittelee rakkautta lukemista, kirjoja, kirjastoja ja kirjakauppoja kohtaan, pitää varmasti seuraavaksi tutustua myös siihen.

Helmet-lukuhaaste 2019: 36. Kirjassa ollaan yksin

Kommentit

back to top