Halloween-lukuhaasteen kooste

Hyvää marraskuuta!
Yöpöydän kirjojen halloween-lukuhaaste päättyi eilen, joten on aika tehdä lyhyt katsaus siihen, miten haaste minun osaltani sujui. 
Lokakuu yllätti kiireisyydellään ja vähän pelkäsin, että käykö haasteen kanssa vallan köpelösti. Lukemiselle oli vaikea löytää tarpeeksi aikaa, joten lopulta turvauduinkin sarjakuviin, jotka eivät vaatineet ihan niin paljoa keskittymistä kuin romaanit. Itse asiassa luin kaksi haasteeseen sopivaa sarjakuvaa loppuun viimeisenä mahdollisena iltana... Kauhusarjakuvien lukeminen tosin oli varsin sopivaa halloween-illan ajanvietettä. 


Haasteen aikana sain luettua seuraavat kirjat:

Tiina Hautala: Hotellien henget - Kummitustarinoita suomalaisista majapaikoista
Scott Snyder: Wytches, volume 1
Neil Gaiman: Yösävelmiä ja alkusoittoja (Sandman 1)
Jaakko Ahonen: Jaybird (Pikku Närhi)

Koitan kirjoitella kirjoista lyhyet arviot myöhemmin, mutta Jaakko Ahosen vahvatunnelmainen ja hurjan kauniisti piirretty Jaybird nousi näistä neljästä suosikikseni. Kirjoista kolme löytyi alkuperäisestä suunnitelmapinostani. Pinossa olevista kirjoista aloitin lukemaan myös Croninin Ensimmäistä siirtokuntaa ja pääsin siinä sivulle 190 asti. Sen parissa jatkan siis myös nyt haasteen jälkeenkin. Pinon ulkopuolelta luin Karen M. McManusin Yksi meistä valehtelee -nuorten jännäriä, joka sattui sopivasti saapumaan kirjaston varaushyllyyn, vaikka vähän epäilinkin, ehtisinkö saada sen käsiini haasteen aikana. Siinä pääsin sivulle 202 asti, joten senkin lukemista jatkan vielä nyt marraskuussa.

Juuri tänään sain kirjastosta viestin, että Elina Pitkäkankaan Ruska on saapunut noudettavaksi, joten haasteeseen sopivissa tunnelmissa taitaa tämä marraskuukin pitkälti mennä. Lisäksi koitan ottaa pienen loppukirin Hurja Hassu Lukijan sarjakuvahaasteen kanssa. Lukuvuoroaan odottelee myös Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin. Odotan hyvin malttamattomana siihen tarttumista, mutta haluan keskittyä kirjaan täysillä vasta sitten, kun on paremmin aikaa ja jaksamista. Pimenevät illat tuntuvat vievän viimeisetkin energianrippeet ja syysväsymys painaa, mutta ehkäpä ennätän pyhittää jonkin viikonlopun vain lukemiselle. Siitä ainakin haaveilen tällä hetkellä.

Kommentit

back to top