Harry Potter -lukumaraton


Pitkästä aikaa osallistun lukumaratoniin ja tällä kertaa vuorossa on Lukujonossa-blogin järjestämä Harry Potter -lukumaraton! Tämän kesän muina maratonpäivinä minulla on sattunut olemaan muuta ohjelmaa, mutta nyt vietän viikonlopun yksikseni kotona, joten olosuhteet ovat mitä otollisimmat pitkälle lukurupeamalle. Olen myös halunnut aloittaa Pottereiden uusintalukukierroksen sen jälkeen kun alkuvuonna ostin itselleni Jim Kayn kuvittamat painokset kahdesta ensimmäisestä kirjasta (Azkabanin vangin sain viime vuonna joululahjaksi), joten maraton tulee siinäkin mielessä hyvään saumaan. 

Otin tällä viikolla pienen varaslähdön ja luin Viisasten kiven, joten maratonini alkaa tänään Salaisuuksien kammion parissa. Itse asiassa minun on myönnettävä, etten ole koskaan lukenut Pottereita uudelleen! Sarjan alkupään kirjat ovat sellaisia, joita ehkä olen nuorempana selaillut ja lueskellut useaan otteeseen, mutta Viisasten kivi on ainoa, jonka olen näin aikuisiällä lukenut kokonaisuudessaan kahteen kertaan. 

Kovin suuria sivumääriä en lähde maratonilla havittelemaan, sillä luulen, että tämä helle verottaa lukukuntoa jonkin verran. Jospa silti saisin ainakin Salaisuuksien kammion luettua, ja aloitettua myös Azkabanin vankia. Aion aloittaa urakkani iltapäivällä kello 15 ja päivittää edistymistäni tähän postaukseen ja myös instagramiini. Rattoisia hetkiä Tylypahkassa kanssamaratoonareille!


Lauantai 28.7. kello 15.40
Pääsen aloittamaan hieman myöhemmin kuin aioin, mutta nyt olen selvinnyt paahteiselta kauppareissulta kotiin ja saanut lounassalaatin lautaselle, joten lukeminen voi alkaa!

18.50
Olen lukenut verkkaiseen tahtiin ja päässyt kuudenteen lukuun asti. Harry ja Ron lentelivät juuri Ford Anglialla Tylypahkan tällipajuun ja uusi lukuvuosi on valmis alkamaan. Otin pienet päiväunet tässä välissä ja nyt mietin, pitäisikö mennä ulos lukemaan, kun ilta-aurinko lämmittää olohuoneen tukalan kuumaksi.
Luettuja sivuja 70.

22.25
Päätin lähteä hetkeksi ulos puutarhakeinuun lukemaan ja siellä olikin mukavan viileää ja tuuli piti hyttysetkin poissa. Sisällä pitää istua tuulettimen vieressä, ettei olo käy liian tukalaksi. Nyt olen päässyt kahdenteentoista lukuun asti ja Harryä ollaan juuri viemässä ensimmäistä kertaa Dumbledoren huoneeseen.
Luettuja sivuja 156.

Sunnuntai 29.7. kello 1.46
No niin, sain juuri luettua Salaisuuksien kammion loppuun. Väsymys painaa sen verran, että nyt menen nukkumaan ja aloitan aamulla Azkabanin vangin. Toivon mukaan basiliskit ja hämähäkit eivät tule uniin...
Luettuja sivuja 259.

11.53
En nähnyt unia velhomaailmasta, mutta nyt aamulla olen hypännyt sinne takaisin ja jatkanut maratonia Azkabanin vangin parissa. Aloitan juuri viidettä lukua: Sirius Musta on karannut Azkabanista ja Harry on viettänyt viimeisiä lomaviikkojaan Vuotavassa noidankattilassa. Vielä muutama tunti lukuaikaa jäljellä.
Luettuja sivuja 311.

15.40
Maratonini on nyt ohi. Sain luettua Azkabanin vankia sivulle 159 asti, eli kymmenenteen lukuun, jossa Harry vierailee Kelmien kartan avulla Tylyahossa.
Luettuja sivuja 418.


Yhteenveto:

Luetut kirjat:
J. K. Rowling, Jim Kay: Salaisuuksien kammio (259 sivua)
J. K. Rowling, Jim Kay: Azkabanin vanki (sivulle 159 asti)

Yhteensä 418 sivua.

Tämä oli todella rattoisa maraton: lukeminen sujui rennosti ja mukavasti helteestä huolimatta. Tylypahkan maailmaan syventyminen pitkän ajan jälkeen oli hurjan viihtyisää. Hieman jopa yllätyin siitä, miten hyvin humahdin velhomaailmaan ja siitä, että pidin Salaisuuksien kammiosta enemmän kuin aluksi oletin ja muistin. Välillä toivoin, että voisin lukea kirjoja ensimmäistä kertaa, jotten tietäisi, mitä tuleman pitää. Jim Kayn kuvitukset ovat lisäksi niin upeita, että niihin voisi syventyä pitkäksikin aikaa. Vallan harmittaa, että vasta kolme ensimmäistä kirjaa on saatavilla näinä kuvitettuina versioina, sillä haluaisin jo nähdä hänen tulkintansa myöhemmistä kirjoista.
Luulen, että viivyn tänään ainakin vielä jonkin aikaa Harryn ja kumppanien parissa ja jatkan Azkabanin vangin lukemista. Kiitos vielä Lukujonossa-blogin Sannalle maratonin järjestämisestä!

Kommentit

  1. Hauskaa maratonia! Minäkin aloittelen tuossa kolmen aikaan.

    VastaaPoista
  2. Sanna, kiitoksia! Mukavaa maratonia sullekin, kiva kun järjestät tämän. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top