Miltä näytti kirjavuoteni 2017?

Pieni katsaus vielä vuoteen 2017 ja sen aikana lukemiini kirjoihin! 

Melko lailla vuosi sitten (tarkemmin sanottuna 7.1.2017) aloitin tämän blogin pitämisen, kun ensin olin sitä pitkät tovit pohtinut ja pari aiempaa yritelmääni menneinä vuosina hylännyt. Meni kuitenkin yli puoli vuotta ennen kuin lopulta laitoin blogin julkiseksi asti, joten vasta loppuvuonna aloin bloggailla hieman ahkerammin. Sen myötä aloin osallistua myös lukumaratoneihin ja muihin kirjahaasteisiin, mitkä osaltaan vaikuttivat myös vuoden jälkimmäisen puoliskon kirjavalintoihini. Syksyllä perustin blogille instagram-tilin, joka antoi vielä lisää intoa lukemiselle.

Vuoden aikana osallistuin myös Helmet-haasteeseen, mutta siinä menin yksinomaan sillä taktiikalla, että lisäsin vain lukemani kirjan sille sopivaan kohtaan, enkä valinnut luettavaa erityisesti juuri haastekohtien innoittamana. Vuoden viimeisimpiä kirjoja olikin sitten aika vaikea enää sovittaa mihinkään haastekohtaan, joten Helmet-haasteen kokonaissaldoksi tuli 34 täytettyä haastekohtaa.


Vuoden 2017 kirjat lukuina:

Viime vuoden aikana luin yhteensä 41 kirjaa. Eniten kirjoja luin elokuussa, yhteensä seitsemän kappaletta. Kaikista lukemistani kirjoista neljä oli e-kirjoja. Luin vain yhden englanninkielisen kirjan, kaikki muut kirjat luin suomeksi.

Naisten kirjoittamia kirjoja luin 24 kappaletta ja miesten 17 kappaletta. Kotimaisia kirjoja luin yhteensä 25 kappaletta, ruotsalaisia neljä, brittiläisiä kaksi, yhdysvaltalaisia neljä, kanadalaisia kolme ja norjalaisia, ranskalaisia ja japanilaisia kutakin yhden.

Näin ollen suurin enemmistö lukemistani kirjoista tuli Euroopasta (yhteensä 33 kappaletta), pohjois-amerikkalaisia oli seitsemän kappaletta ja aasialaisia yksi. Hieman järkytyin siitä, etten lukenut yhden yhtä afrikkalaista, aasialaista, oseanialaista tai etelä-amerikkalaista kirjaa!

Goodreadsissa antamieni arvosanojen keskiarvo on 3,6. Siitä päätellen luin siis viime vuonna kohtalaisen hyviä kirjoja! Kolmelle kirjalle annoin täydet viisi tähteä (näistä kaikista on vielä tulossa bloggaukset), 22 kirjaa sai neljä tähteä, 13 kirjaa kolme tähteä ja kolme kirjaa kaksi tähteä. Yksikään lukemani kirja ei ollut niin huono, että olisin antanut sille vain yhden tähden. Viime vuonna en myöskään tainnut jättää yhtään kirjaa kesken.

Vuosi 2017 oli varsin hyvä sarjakuvavuosi, sillä luin yhteensä 14 sarjakuvakirjaa. Perinteisiä romaaneja luin 13. Tietokirjoja luin viisi kappaletta, samoin kuin nuortenkirjoja. Lastenkirjoja, runokirjoja, novellikokoelmia ja näytelmiä luin kutakin yhden kappaleen.


Vuoden 2017 kirjapoiminnat:

Näihin poimintoihini en ole suoraan valinnut listauksissani parhaita tai huonoimpia arvosanoja saaneita kirjoja, vaan olen valikoinut kirjat täysin tämänhetkisten tuntemusteni perusteella ja miettien sitä, mitkä kirjat vuoden 2017 aikana olivat tavalla tai toisella olleet eniten mielessäni, aiheuttaneet keskusteluntarvetta, yllättäneet, innostaneet tai tuottaneet pettymyksen.

Vuoden mieleenpainuvimmat romaanit:
Margaret Atwood: Orjattaresi
Tove Jansson: Bulevardi

Pahimmat pettymykset:
Paula Hawkins: Nainen junassa
Takashi Hiraide: Kissavieras

Sarjakuvasuosikit:

Taidokkain tietokirja:

Kiinnostavin nuortenkirja:
Ali Benjamin: Mitä sain tietää meduusoista

Kutkuttavin fantasiakirja:
Erika Vik: Hän sanoi nimekseen Aleia


Yhteenvetona:
Vuosi 2017 oli kaiken kaikkiaan varsin hyvä kirjavuosi. Olen tyytyväinen lukemieni kirjojen määrään ja iloinen siitä, että yhtään ihan hirveää pettymystä ei osunut kohdalleni. Mukavaa on myös se, että sarjakuvia tuli luettua kelpo määrä, se on ollut tavoitteenanikin. Ennen kaikkea olen tyytyväinen siihen, että olen tämän blogin myötä saanut palautettua jonkinlaisen lukurytmin elämääni. Sellaisia monen viikon tai pitkien aikojen pahoja lukujumeja ei ole tänä vuonna ollut. Toivottavasti sellaisia ei ole luvassa tänä vuonnakaan.

Olen jo innolla hahmotellut mielessäni vuoden 2018 lukusuunnitelmia, joten niistä lisää vielä myöhemmin tällä viikolla!

Kommentit

 1. Onnea pian yksivuotiaalle blogille!

  Harmi, että Nainen junassa oli pettymys. Tykkäsin siitä itse kovasti, sillä koin sen jännittäväksi ja arvoitukselliseksi.

  Mukavia lukuhetkiä vuodelle 2018! :)

  VastaaPoista
 2. Kiinnostava kooste! Minullakin lukemilleni kirjoille antamani tähtien keskiarvo oli 3,6 eli aika hyvin. Toivottavasti yltäisin tänä vuonna yhtä hyvään sarjakuvasaldoon kuin sinä.

  Orjattaresi, Bulevardi ja Naparetki kuuluvat myös minun viime vuoden suosikkeihini, hienoja kirjoja kaikki!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top