Joulukuun superlukumaratonin kooste

Ihanaa ja toivon mukaan myös hyvin kirjaisaa uutta vuotta kaikille!
Tuntuupa hauskalta, kun uusi vuosi alkaa tänä vuonna maanantaista, kutkuttaa ainakin tälläisen pienen kalenterimaanikon sisintä. Nyt tammikuussa palailen vielä hetkeksi viime vuoden tunnelmiin muun muassa kirjavuosikoosteen ja muutamien rästiin jääneiden arvioiden merkeissä. Ensimmäisenä kuitenkin lyhyt kooste joulukuun päättäneestä viikon mittaisesta lukumaratonista. Päätin kirjoittaa tämän nyt erillisenä postauksena, ettei varsinainen maratonin seurantapostaus venähdä superpitkäksi.

Halusin huipentaa koko syksyn jatkuneen superlukumaratonin lempikirjailijani parissa, joten viikko kului minun osaltani siis eri tavoin Tove Janssoniin liittyvien kirjojen äärellä. Maratonille valitsemani kirjat olivat seuraavat:

Tove Jansson: Bulevardi ja muita kertomuksia (288 sivua)
Boel Westin & Helen Svensson: Kirjeitä Tove Janssonilta (491 sivua, luin sivulle 89 asti)
Petter Karlsson & Bengt Wanselius: Muumimaailma ja todellisuus - Tove Janssonin elämä kuvina (246 sivua)
Tove Jansson: Muumit - Sarjakuvaklassikot 1 (95 sivua)
Tove Jansson: Muumit - Sarjakuvaklassikot 2 (84 sivua)
Tove Jansson: Muumit - Sarjakuvaklassikot 3 (105 sivua)


En asettanut maratonille mitään varsinaisia sivumäärätavoitteita, mutta toiveissani tietenkin oli, että saisin nämä kaikki kirjat luettua. No, ihan kaikkia en saanut kokonaan luetuksi, sillä joulukuun viimeiselle viikolle kertyi sen verran muutakin puuhaa ja menoa, että lopulta päädyin lukemaan lähinnä iltaisin noin parin tunnin ajan. Suunnittelin, että olisin pitänyt ainakin yhden kunnon maraton-päivän, mutta tällä kertaa se jäi välistä. Eipä se silti erityisemmin harmita, mukavasti sujui maratonviikko muutenkin. Ainoa kirja, mikä jäi kesken on Kirjeitä Tove Janssonilta. Sen parissa pääsen siis aloittamaan tämän vuoden lukemiseni, aika mukavaa sekin. :)

Eilen tekemäni viimeisen maratonpäivityksen jälkeen päädyin lukemaan vielä muutaman sivun Kirjeitä eteenpäin (muuten kokonaissivumäärä olisi jäänyt ärsyttävästi vain sivun päähän 900:sta). Maratonin kokonaissaldo on siis:

288 + 246 + 95 + 84 + 105 + 89 = 907 sivua.

Olin lopulta vähän yllättynytkin siitä, kuinka hyvin valitsemani kirjat tukivat toisiaan. Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin Bulevardissa suositeltiin oheislukemiseksi Kirjeitä Tove Janssonilta, joka avaa läheisille suunnattujen kirjeiden välityksellä Toven henkilökohtaista elämää. Muumimaailma ja todellisuus taas antoi huikean hienon kuvallisen katsauksen Tove Janssonin elämänvaiheisiin aina lapsuudesta lähtien ja sarjakuvakirjoista pystyi poimimaan paljon yhtäläisyyksiä esimerkiksi Toven tekemiin matkoihin ja hänen välillä rohkeisiinkin mielipiteisiinsä.
Mainio päätös niin superlukumaraton-syksylle kuin koko kirjavuodelle 2017!

Suuri kiitos vielä Hogwarts Library -blogin Lotalle ja Carry on reading -blogin Hennalle superlukumaratonin järjestämisestä, oli hauskaa olla mukana!

Aiemmat maratonpostaukseni:

Kommentit

back to top