Superlukumaraton: joulukuu

Tänään alkoi vuoden viimeinen viikko ja samalla myös Lotan ja Hannan järjestämän superlukumaratonin huipennus, eli koko viikon mittainen lukumaraton. Maraton alkaa siis tänään maanantaina 25.12. ja jatkuu sunnuntaihin 31.12. asti. Hogwarts Librarysta löytyy maratonin tarkemmat ohjeet sekä myös seitsemän haastekohtaa, joihin voi halutessaan osallistua.


Omassa maratonissani päätin tällä kertaa keskittyä tavalla tai toisella pelkästään Tove Janssoniin. Kirjahyllyssäni odottavat Petter Karlssonin ja Bengt Wanseliuksen Muumimaailma ja todellisuus (joka jäi puuttumaan näistä kuvista!) sekä Boel Westinin ja Helen Svenssonin toimittama Kirjeitä Tove Janssonilta, joita kumpaakin olen selaillut ja lueskellut sieltä täältä, mutten vielä kuitenkaan ole lukenut kannesta kanteen. Kirjastosta kävin lainaamassa itselleni kolme ensimmäistä Muumit sarjakuvaklassikot -albumia. Olen lukenut yksittäisiä Muumi-sarjakuvakirjoja, mutta haluan lukea nämä isot kokoelma-albumit myös. Nämä toimivat hyvänä lähtölaukauksena ensi vuoden sarjakuvahaasteeseen! Näiden lisäksi maraton-kirjojen joukossa on Bulevardi ja muita kirjoituksia -kokoelma, jonka ostin itselleni joululahjaksi ja josta myös aloitan maratonini.

Olen vielä pari päivää joulunvietossa pois kotoa, ja tällä viikolla on  vielä vähän töitäkin tiedossa, joten ihan 100-prosenttisesti en pääse keskittymään vain kirjojen parissa oleilemiseen, mutta yritän ainakin loppuviikosta pitää yhden kunnon maratonpäivänkin!

Päivitän tähän postaukseen edistymistäni viikon mittaan. 


Maanantai 25.12. kello 20.20
Aloitin maratonini kello 15.30 ja olen illan aikana verkkaiseen tahtiin lukenut muutaman novellin Bulevardista. Nyt varmaankin vielä lautapelaillaan porukalla, mutta ehkä ennen nukkumaanmenoa ennätän lukea vielä hetken aikaa.
Luettuja sivuja 50.

Tiistai 26.12. kello 22.11
Palasin tänään joulunvietosta takaisin kotiin Tampereelle ja nyt illalla olen jatkanut maratoonaamista Bulevardin parissa. Huomenna on vielä vapaapäivä ja luultavasti hyvin aikaa lukemiselle, joten suunnitelmissa on tarttua ainakin Muumi-sarjakuviin.
Luettuja sivuja 164.

Keskiviikko 27.12. kello 22.15
Sain päivällä luettua Bulevardin loppuun ja koska sen esipuheessa suositeltiin rinnakaislukemiseksi Westinin ja Svenssonin Kirjeitä Tove Janssonilta, halusinkin sarjakuvien sijasta syventyä heti seuraavaksi siihen. Kirjeissään Jansson saattaa sekä mainita kirjoittamiaan novelleja että kuvata myös niissä käsiteltyjä tapahtumia, joten on mielenkiintoista tutkailla näitä kahta teosta yhtä aikaa!
Luettuja sivuja 338.

Torstai 28.12. kello 21.46
Maratonviikon puoliväli on ylitetty! Tänään on ollut vähän laiska lukupäivä, sillä olen saanut luettua Kirjeitä vain kolmisenkymmentä sivua eteenpäin. Kirjeet ovat hurmaavia kurkistuksia Tove Janssonin elämään, mutta kaikkine nimineen ja vaihtuvine tapahtumineen vaativat tarkkaavaista lukemista. Haluan ehkä hivenen turhankin tarkkaan imeä yksityiskohdat itseeni, sillä onhan tälläinen kokoelma melkoisen ainutlaatuinen.
Nyt illalla päätin lukea myös ensimmäisen sarjakuvakokoelman. Muumien boheemeista tavoista ja juuri vaikkapa Rivieralle suuntautuneesta vauhdikkaasta lomamatkasta oli hauska havaita yhtymäkohtia Toven omaan elämään ja ajatuksiin.
Luettuja sivuja 464.

Perjantai 29.12. kello 23.04
Lukulaiskailu on jatkunut tänäänkin, mutta illalla sain sentään luettua toisen sarjakuva-albumin. Pidin tästä toisesta enemmän kuin ensimmäisestä, sillä olin ekaan kokoelmaan jopa hivenen pettynyt. Siinä tarinat tuntuivat turhankin sekavilta, kun taas tässä toisessa ne ovat selvästi yhdenmukaisempia. Mielenkiintoista nähdä, millainen kolmas albumi tulee olemaan!
Luettuja sivuja 548.

Lauantai 30.12. kello 22.51
Aloitin vielä eilen illalla lukemaan Muumimaailmaa ja todellisuutta ja sen myötä nukkumaanmeno venähtikin melko myöhäiseksi. Nyt tänään sain luettua kirjan loppuun ja miten huikean hieno ja inspiroiva teos se onkaan! Kirjan valokuvien pariin tulee varmasti palattua vielä lukuisia kertoja.
Luettuja sivuja 794.

Sunnuntai 31.12. kello 18.32
Maraton on nyt minun osaltani ohi! Luin päivällä vielä kolmannen Muumi-sarjakuva-albumin, mutta sen jälkeen olen siirtynyt hiljalleen jo muihin puuhiin ja uudenvuoden viettoon. Lukeminen jatkunee silti heti huomenissa, sillä haastekirjoista Kirjeitä Tove Janssonilta jäi vielä pahasti kesken. Nyt jatkan iltaani Black Booksin uusintakierroksen parissa. (Sarjasuositus kaikille, jotka eivät ehkä vielä ole kyseiseen brittikomediaan tutustuneet! Suomessa sarjaa on näytetty nimellä Kirjava joukko.) Mahtavaa uuttavuotta kaikille!
Luettuja sivuja 899.

Kommentit

 1. Hieno teema maratonille! Tykkään itse tosi paljon noista muumien sarjakuvaversioista, niissä on huumoria ja kuvitus on tietysti mahtavaa. Lukuintoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tove Jansson on ehdottomasti suosikkikirjailijani, joten on kyllä hauska päättää tämä maraton ja samalla koko vuosi näiden kirjojen parissa. :)

   Olen itse ehkä vähän vierastanut aiemmin noita sarjakuvia, kun itselleni muumien maailma on tullut tutuksi juuri kirjojen kautta ja sarjakuvissa muumien edesottamukset ovat jokseenkin toisenlaisia. Mutta ovathan nämä sarjakuvatkin silti vallan mainioita!

   Poista
 2. Mukavaa loppumaratonia! Hienoja kirjoja olet valinnut ja minäkin tykkään kauheasti noista humoristisista ja sanomaltaan hyvin osuvista sarjakuvista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo sarjakuvat ovat tosiaankin kaikessa oivaltavuudessaan ja osuuvuudessaan hyvin hauskoja. :)

   Poista

Lähetä kommentti

back to top