Superlukumaraton: marraskuu

Kuukausi on taas vierähtänyt ja huomenna 26.11. on virallinen marraskuun superlukumaraton-päivä! Carry on reading -blogissa ehtii vielä ilmoittautua mukaan, jos viikonlopun vietto lukemisen merkeissä sopisi suunnitelmiin.

Aloitan oman maraton-urakkani tänään klo 15.30 ja jatkan siitä siis 24 tuntia eteenpäin. Sunnuntaille minulle on tiedossa vähän töiden tekoa ja muuta menoa, joten aloitan maratonin sen vuoksi jo tänään päivällä. Aiemmista maratoneista poiketen olen valinnut tälle maratonille mukaan vain yhden tiiliskivikirjan. Vaihtoehtoinani oli Brandon Sandersonin Viimeinen valtakunta ja Anni Kytömäen Kultarinta, joista jälkimmäinen vei voiton, sillä se on notkunut lukulistallani jo parin vuoden ajan! 

Päivitän etenemistäni tähän postaukseen. Toivottavasti luvassa on mukava maraton tälläkin kertaa. :)


Lauantai 25.11. kello 15.30
Tähän vuodenaikaan harvinainen kullansävyinen auringonvalo sattui paistamaan ikkunoista juuri silloin kun nappasin kirjakuvia, mutta nyt marraskuinen iltapäivä alkaa jo hämärtyä. Ei se mitään, sillä nyt aloitan maratonini!

17.39
Olen lukenut varsin rauhalliseen tahtiin ja mutustanut samalla sipsejä. Kultarinnan alku on jo ihastuttanut minua sen verran, että luulen pitäväni kirjasta hyvinkin paljon!
Luettuja sivuja 48.

21.42
Lukuaika on jäänyt illalla jokseenkin vähäiseksi, kun aikaa kului ensin ruoanlaiton ja sen jälkeen puolittaisen torkkumisen parissa. Jospa saisin kuitenkin joitakin kymmeniä sivuja luettua vielä tämän illan aikana!
Luettuja sivuja 88.

Sunnuntai 26.11. kello 0.58
Vuorokausi vaihtui tiiviisti lukemisen merkeissä, mutta nyt ajattelin suunnata nukkumaan. Maratoonaaminen jatkuu aamulla, toivottavasti jaksan herätä ajoissa.
Luettuja sivuja 147.

12.02
Lukemiseni on jatkunut hyvin verkkaisesti. Lieneekö syynä sitten Kultarinnan viipyilevä ja rauhallinen kerronta, mutta jostain syystä minua rupee väsyttämään heti suuresti kun yritän lukea sitä. No, vielä on muutama tunti maratonia jäljellä.
Luettuja sivuja 175.

14.35
Vielä olisi tunnin verran lukuaikaa jäljellä, mutta taidan lopettaa maratonini tällä kertaa tähän. Haluan lähteä vähän ulkoilemaan, ennen kuin iltapäivä hämärtyy kokonaan. Kirjoitan vielä myöhemmin tämän koosteeni loppuun.
Luettuja sivuja 218.

Yhteenveto:
Tämänkertainen lukumaraton oli minun osaltani vähän vetämätön ja unelias. Kuten aiemmin kirjoitin, osansa varmaan oli sillä, että Kultarinta on temmoltaan ja kerronnaltaan sen verran rauhallisesti etenevä, että sen parissa rentoutui ehkä vähän liikaakin. Toisaalta taas tämä marraskuun loppu ja vuoden synkin aika ei muutenkaan tyypillisesti nosta energiatasojani kovin korkealle ja takana on aika raskas viikko, joten nämäkin tekijät jo pelkästään saavat oloni vähän väsähtäneeksi. Pakko silti sanoa, että Kultarinta vaikuttaa kaikin puolin todella taidokkaalta ja hienolta teokselta, jatkan mielelläni sen lukemista nyt maratonin jälkeenkin.

Luettua tuli siis Anni Kytömäen Kultarinnasta yhteensä 218 sivua.

Kiitokset vielä Hennalle ja Carry on reading -blogille tämänkertaisen maratonin emännöinnistä. Joulukuun lopussa maratoonataan vielä viimeisen kerran tämän vuoden puolella ja silloin luetaankin kokonaisen viikon ajan, eli 25.12.-31.12. Huippua! Olen miettinyt jo alustavat suunnitelmat sillekin maratonille, mutta palataan niihin sitten joulun aikaan.

Kommentit

back to top