Halloween-haasteen kooste ja loppuvuoden lukusuunnitelmia

No niin, nyt on viimein aika taputella kasaan ja haudata tämän vuoden Halloween-haaste. Yhden haasteeseen valitsemani kirjan aion tosin lukea vielä tässä loppuvuoden aikana, mutta siitä lisää hiukan myöhemmin. 

Kiitoksia vielä Yöpöydän kirjoille haasteen järjestämisestä, oli hauskaa viettää vaihteeksi tälläinen kauhuteemainen kuukausi. Valitsin haasteeseen alunperin kahdeksan kirjaehdokasta, joista kuusi oli kirjastosta lainattuja ja kaksi omasta hyllystä. Lopulta tulin lukeneeksi puolet kirjoista, mutta oman kirjahyllyn kirjat jäivät avaamattomiksi, kuten aluksi vähän ounastelinkin.


Haasteen aikana luin siis seuraavat teokset:


Luettua tuli siis kaksi kauhu-/jännityskirjaa ja kaksi sarjakuvaromaania. Valinnat olivat siinä mielessä onnistuneita, että pidin kaikista lukemistani kirjoista. Oli mahtavaa lukea Risteilyn kaltainen todella vetävä kauhukirja, sillä kauhu on jokseenkin haastava kirjallisuudenlaji ja kauhukirjat harvoin yltävät kovin korkealle "suosikkikirjalistoillani", vaikka niitä jonkin verran tykkäänkin lukea. Emily Carrollin Through the Woods oli myös hyvin positiivinen yllätys, hienoa kuvitustyötä ja paikoin melko hyytävääkin menoa!

Haasteeseen valitsemistani kirjoista K.K. Alongin Kevätuhrit on sellainen, jonka aion vielä seuraavien viikkojen aikana lukea, mutta muuten tarkoitukseni on suunnata loppuvuodeksi hieman toisenlaisten kirjojen pariin. 


Kirjastolainojen pino olohuoneen pöydän kulmalla alkoi olla jo sen verran huojuva, että oli korkea aika käydä sitä tarkemmin läpi ja katsoa, mitkä kirjoista haluaisin ehdottomasi saada vielä tämän vuoden puolella luettua. Erika Vikin Hän sanoi nimekseen Aleian olenkin lukenut jo melkein kokonaan, sillä aloin lukea sitä jo ennen lokakuun haastetta. Olen pitänyt tästä Kaksosaurinkojen avausosasta sen verran paljon, että kun kirjastoreissulla törmäsin uutuushyllyllä Seleesian näkijään, nappasin sen oitis mukaani.

Riitta Jalosen Kirkkauden lukemista olen odottanut jo pitkään, sillä se on saanut täällä blogimaailmassakin sen verran ylistäviä arvioita. Toivottavasti en ole asettanut odotuksiani liian korkealle, sillä toivon todella, että pidän tästä! Valitsimme kirjan seuraavaksi lukupiirikirjaksi, joten aloitan sen lukemisen hetimiten Aleian jälkeen.

Anni Kytömäen Kultarinta on roikkunut lukulistallani jo pari vuotta, joten nyt viimein aion tarttua myös siihen. Kultarinta on Brandon Sandersonin Viimeisen valtakunnan ohella toinen tiiliskivi-vaihtoehtoni tämän kuun superlukumaraton-päivälle, joka on sunnuntaina 26.11.

Pinossa on myös Helmi Kekkosen Vieraat, jonka lukemista odotan mielenkiinnolla, sillä en ole lukenut Kekkoselta vielä yhtään teosta, vaikka hänen Sivulauseita-blogissaan toisinaan olenkin vieraillut. Ali Benjaminin Mitä sain tietää meduusoista kiinnitti huomioni alun perin kirjakaupan uutuuslistalla hauskalla nimellään ja sinisävyisellä kannellaan. Tarina vaikuttaa surumieliseltä ja kauniilta, joten odotan mielenkiinnolla tämänkin lukemista.

Tämän vuoden uutuuskirjojen listalla on myös pari kirjaa, jotka haluaisin ehdottomasti lukea mahdollisimman pian ja saada myös omaan hyllyyni. Toinen on tietysti Tove Janssonin Bulevardi-kokoelma ja toinen Pasi Ilmari Jääskeläisen Väärän kissan päivä. Myös Marianna Kurton Tristania on pyörinyt mielessäni viime päivinä. Ehkä joku näistä päätyy Korvatunturille menevälle toivomuslistalle...

Nähtäväksi jää, saanko luettua kaikki kuvassa olevat kirjat, vai eksynkö vielä monta kertaa muiden opusten pariin, jos jossain vaiheessa tekeekin mieli lukea jotain ihan muuta. Toivon mukaan saisin kuitenkin suurimman osan näistä vielä marras- ja joulukuun aikana lukaistua.

Kommentit

 1. Tähän haasteeseen olisi ollut hauska osallistua, jos vain olisi ollut aikaa (tai pikemminkin vähemmän muuta luettavaa :D). Kauhukirjallisuus todella on vaikea laji, joten oikeasti pelottavien ja hyvin kauhukirjojen etsiminen ja löytäminen on aina kivaa. Ehkä voisin joskus lukea tuon Risteilyn. Through the Woodsin olen lukenut, se on hieno!

  Ihania lukusuunnitelmia loppuvuodeksi. Toivottavasti pidät Kirkkaudesta, se oli viime vuoden suosikkejani. Haluaisin kans lukea Kytömäen kirjoja, aloittaen myös tuosta Kultarinnasta. Tarvis nyt vain aikaa tiiliskivelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kauhukirjallisuus harvoin yltää kaunokirjallisesti kovin korkealle tasolle ja harmi kyllä usein myös juoni ja henkilöhahmot ovat aika höttöisiä. Onneksi toisinaan tulee vastaan poikkeuksiakin genren sisällä.

   Tiiliskiviin tarttumiseen on tosiaan aina pieni kynnys, ihan pelkästään ajankin puolesta. Herkemmin tarttuu pariin ohueen opukseen kuin yhteen monisataasivuiseen, mutta nyt kyllä haluan saada tuon Kultarinnan luettua! :)

   Poista

Lähetä kommentti

back to top