Emily Carroll: Through the Woods


Emily Carroll: Through the Woods
Kustantaja: Margaret K. McElderry, 2014
Sivumäärä: 224

Emily Carrollin Through the Woods on kauhuromanttisia elementtejä sisältävä sarjakuvaromaani, jossa kerrotaan viisi eripituista, itsenäistä ja varsin kauhistuttavaa tarinaa. Näistä sarjakuvanovelleista löytyy monenlaisia pelottavia asioita ja teemoja: niin hirviöitä kuin tuntemattomia pahoja voimia.  Kannesta voi jo päätellä sarjakuvan piirrostyyliä ja väritystä, joka on melko synkkää ja nojaa vahvoihin väreihin ja kontrasteihin.

Kirjan ensimmäisessä varsinaisessa tarinassa Our Neighbor's Housessa luodaan hyytävä tunnelma nopeasti. Kolmen tytön isä on lähtenyt metsästämään ja käskenyt tyttöjä pakenemaan naapuritaloon, ellei hän palaisi kolmen päivän kuluttua. A Lady's Hands Are Cold -tarinassa siirrytään piirrostyylin avulla nopeasti tunnelmasta toiseen, kun nuori kartanonherralle morsiameksi määrätty tyttö kuulee öisin surumielistä laulua uuden kotinsa seinien uumenista. Juuri tämän tarinan sinisävyinen kuvitus on väreiltään erityisen paljon mieleeni. His Face All Red kertoo pedosta, joka piinaa pientä kylää vieden sen karjaa ja My Friend Janna taas kertoo tytöstä, joka puhuu kuolleiden kanssa. The Nesting Placessa pääosassa on Mabel, joka lähtee jokseenkin vastentahtoisesti viettämään lomaa veljensä ja tämän vaimon luokse. Häntä varoitetaan eksymästä läheiseen metsään, sillä sinne on ennenkin eksynyt lapsia. 


Tarinoiden loppu jää aina enemmän tai vähemmän avonaiseksi, mikä lukiessa vähän häiritsi itseäni, mutta toisaalta se jättää myös lukijan mielikuvitukselle tilaa. Kaikki tarinat ovat taidokkaalla tavalla erilaisia, mutta kuitenkin hyvin samojen kansien väliin sopivia. Through the Woodsin sarjakuvanovelleissa on samanlaista henkeä kuin sellaisissa kauhutarinoissa, joita joskus  kertoili kavereiden kanssa pimeinä syysiltoina. Näissä kertomuksissa kauhu on kuin suusta suuhun kulkeva loru tai pelottava hirviö, joka ei katoa ja jota ei voi paeta. Se on hirviö, jonka näkee ehkä vain kerran, muka joka legendan tavoin jatkaa aina kulkuaan.


Helmet-lukuhaaste 2017: Kirjan nimi on mielestäsi kaunis

Kommentit

  1. Minulla odottaa tämä kirjaston varaushyllyssä! Bongasin sarjakuvan Goodreadsista, ja juttusi vain vahvistaa kovia ennakko-odotuksiani. Piirrosjälki on tosi näyttävää ottamasi kuvan perusteella. :) En muista lukeneeni sarjakuvanovelleja, mutta näistä on hyvä aloittaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, toivottavasti pidät tästä! Piirrostyyli on tosiaan hyvin näyttävää ja väritykseltään varsin tummasävyistä, eri tarinoissa hieman erilaista ja itse ainakin pidin tyylistä kovasti. :)

      Poista

Lähetä kommentti

back to top