Superlukumaraton: lokakuu

On taas lukumaratonin aika! Hogwarts Library -blogin Lotta emännöi tätä syksyn toista superlukumaratonia, jonka virallinen päivä on huomenna sunnuntaina 22.10. Vielä ehtii siis hypätä mukaan! 

Itse aloitan maratonin tänään illalla ja viime maratonpäivän tapaan tarkoitukseni on lueskella hyvin rennolla otteella, ilman sen suurempia sivutavotteita. Koska osallistun tässä kuussa Halloween-lukuhaasteeseen, menee tämä lukumaraton haastekirjojen parissa. Valitsin kirjapinostani mukaan kaksi sarjakuvaromaania: Emily Carrollin Through the Woodsin sekä Robert Kirkmanin The Walking Deadin Toisen kirjan. Näiden lisäksi ajattelin tarttua myös Jari Järvelän Se ken tulee viimeiseksi -jännitysromaaniin, jossa taivalletaan GR20-patikointireitillä. Tuttuun tapaan päivitän maratonin kulkua tähän postaukseen. 


Lauantai 21.10. kello 20.00
Iso kupillinen teetä on hautumassa ja suklaakeksit on kaivettu esille. Aloitan maratonini Through the Woodsin parissa. Toivottavasti on mukavan hyytäviä lukuhetkiä luvassa!

21.58
Sain juuri Through the Woodsin luettua, ja pidin kovasti! Sarjakuvanovelleissa oli hieno värimaailma ja juuri sellaista vanhahtavaa, kauhuromanttista tyyliä ja tunnelmaa, joka viehättävää minua. Seuraavaksi Se ken tulee viimeiseksi, joten luvassa on luultavammin aivan toisenlainen lukukokemus kuin näillä maratonin ensitunneilla.
Luettuja sivuja 224.

Sunnuntai 22.10. kello 1.13
Se ken tulee viimeiseksi on edennyt mukavaa vauhtia, eikä vielä kovin paljoa väsytäkään. Ajattelin, että nyt olisi kuitenkin hyvä pikkuhiljaa suunnata nukkumaan ja jatkaa maratoonaamista aamulla.
Luettuja sivuja 330.

11.31
Olen jatkanut lukemista nyt aamulla verkkaiseen tahtiin somen selailun ohella. Se ken tulee viimeiseksi on melkein puolivälissä, joten luultavasti saan sen hyvin luettua tässä päivän aikana.
Luettuja sivuja 357.

14.41
Pieni tietokonetauko tähän väliin! Käyn kurkkimassa, miten muiden maratoonailu on sujunut. Järvelän jännäriä on vielä muutama luku jäljellä, odotan mielenkiinnolla miten GR 20:n vaeltajille tulee lopulta käymään...
Luettuja sivuja 399.

18.11
Se ken tulee viimeiseksi luettu! Varsin viihdyttävä dekkari ja mainiosti juuri tälläiseen maratoonaamiseen sopiva kirja muutenkin. Nyt vatsani murisee sellaiseen malliin, että suuntaan ruoanlaittoon. Mietin vielä, aloitanko viimeisillä lukutunneilla Walking Deadin Toista kirjaa, vai lopetanko maratonin tällä kertaa hivenen aikaisemmin.
Luettuja sivuja 494.

20.14
Lukumaraton on minun osaltani nyt ohi. Ruoanlaitossa ja muussa vierähti aika sen verran nopsaan, etten enää jatkanut lukemista, vaan päädyin lopulta television ääreen.
Lopullinen maratonin sivusaldo siis 494.


Luetut kirjat:

Emily Carroll: Through the Woods (224 sivua)
Jari Järvelä: Se ken tulee viimeiseksi (270 sivua)

Yhteensä 494 luettua sivua.

Oli jälleen kerran mukava maraton! Olen tyytyväinen lukusaldooni ja siihen, että kummatkin lukemani kirjat sopivat hyvin rentoon maratoonailuun. Sarjakuvat ovat yleisestikin ottaen hyviä valintoja tälläisen luku-urakan keventäjiksi ja sopivan jännä dekkarikin eteni päivän mittaan ilman sen suurempia ponnisteluja.

Kiitos vielä Hogwarts Library -blogille tämänkertaisen maratonin emännöinnistä! Ensi kuun superlukumaratonpäivä on sunnuntai 26.11. ja siihen voi ilmottautua lähempänä kyseistä ajankohtaa Carry on reading -blogissa. Olen alustavasti suunnitellut, että lähtisin tuolloin lukemaan vain yhtä monisataasivuista kirjaa, mutta saa nähdä, muutanko vielä suunnitelmiani. Ainakin Brandon Sandersonin Viimeinen valtakunta odottelee lukemistaan kirjahyllyssä, joten se on hyvin vahva ehdokas seuraavalle maratonille!

Kommentit

 1. Hauskaa maratonia! Saa nähdä, ehtisinkö mukaan vaikkapa ensi kuussa. Eilen oli jo cosy reading night ja huomenna on muuta puuhaa, joten jää nyt väliin. Through the Woods oli musta tosi hyvä ja oikeasti aika pelottava, toivottavasti toimii sullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teiän cosy reading night vaikuttikin tosi mukavalta. :) Ja joo, Through the Woods toimi mullekin, tykkäsin kovasti!

   Poista
 2. Kiitos inspiraatiosta, mäkin lähdin viime tipassa mukaan maratonille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva, että innostuit lähtemään mukaan! :)

   Poista

Lähetä kommentti

back to top