Superlukumaraton: syyskuu

En ole vielä kirjoitellut edellisessäkään lukumaratonissa lukemistani kirjoista arvioita, kun on jo uuden luku-urakan aika. Mutta ei se mitään, pääasia, että nyt on aikaa ja intoa osallistua näihin maratoneihin! 

Carry on reading -blogin Henna ja Hogwarts Library -blogin Lotta emännöivät tätä loppuvuoden Superlukumaratonia, jossa maratoonaillaan siis kerran kuukaudessa sunnuntaisin 24.9., 22.10., 26.11. ja joulukuussa jopa viikon mittaisena 25.12.-31.12. Odotan jo innolla superpitkää joululoma-maratoonaamista!

Tähän syyskuun maratonpäivään ajattelin osallistua hyvin rennolla otteella. En lähde tavoittelemaan korkeita sivumääriä ja luettavaksi valitsinkin vain kaksi kirjaa. Tarkoitukseni on ennen muuta saada luettua Sara Stridsbergin Niin raskas on rakkaus, joka valikoitui parin viikon päästä pidettävän lukupiirin kirjaksi. Jos saan sen nopeasti luettua tai jos sen lukeminen ei jostain syystä sujukaan, nappasin mukaan myös Helena Telkänrannan Millaista on olla eläin? -tietokirjan. Olen aloittanut sen lukemisen jo tovi sitten, joten olisi mukava saada sekin luettua loppuun. Aloitan lukemisen tänään lauantaina kello 21 ja jatkan siitä siis 24 tuntia eteenpäin. Nyt on luvattu aurinkoisia ja lämpimiä syyssäitä, joten voi olla, että jossain vaiheessa tekee miellä mennä kunnolla ulkoilemaankin. Saa nähdä, toivottavasti tulee kuitenkin mukava lukumaraton! Päivittelen edistymistäni tähän postaukseen.


Lauantai 23.9. kello 21.00
Maraton alkaa. Hups, taisin jo päivän aikana popsia maraton-karkkini, mutta joka tapauksessa tartun nyt Stridsbergiin ja aloitan luku-urakkani!

23.10
Lukeminen lähti sujuvasti käyntiin. Niin raskas on rakkaus koostuu sen verran lyhyistä luvuista, että kirja etenee hyvää vauhtia. Nyt alkaa tosin jo väsyttää, joten taidan siirtyä sohvalta sänkyyn ja lueskella siellä hetken ennen nukkumaanmenoa.
Luettuja sivuja 122.

Sunnuntai 24.9. kello 0.34
Sain luettua vielä hieman, mutta nyt painun unten maille. Ajattelin, että Niin raskas on rakkaus olisi raskaahkoa luettavaa, mutta ei olekaan. Tällä hetkellä en oikein tiedä, mitä pidän kirjasta, se ei ole herättänyt kovinkaan suuria ajatuksia. Aamulla jatkuu!
Luettuja sivuja 170.

12.06
Sunnuntai on lähtenyt tyypilliseen tapaansa rauhallisesti käyntiin. Lojuin pitkään sängyssä ja lueskelin verkkaisesti. Nyt syön aamupalapuuroa ja tämän jälkeen koitan vähän spurttailla lukemisteni kanssa. Tavoitteenani on saada Niin raskas on rakkaus suht nopeasti ennen iltaa luettua, jäljellä on noin 150 sivua.
Luettuja sivuja 216.

14.44
Niin raskas on rakkaus on nyt luettu, ja tunnelmani ovat kirjan suhteet ehkä jokseenkin hämmentyneet. Pidin siitä osittain, mutta toisaalta taas vähän turhauduin, hmm. Ulkona on ihanan aurinkoinen keli, joten suuntaan seuraavaksi sinne. Maratoonaamisen pariin palaan illemmalla, jolloin jatkan siis Millaista on olla eläimen? lukemista.
Luettuja sivuja 365.

21.02
Lukumaraton on minun osaltani nyt ohi. Ilta hurahti osittain päänsärkyä parannellessa, joten en lukenut illalla lopulta kuin yhden 38 sivua pitkän luvun. Sain kokonaisuudessaan maratonin aikana luettua siis 403 sivua. Kirjoitan vielä huomenaamulla yhteenvetoa maratonistani, nyt en viitsi naputella puhelimella tämän enempää.


Luetut kirjat:
Sara Stridsberg: Niin raskas on rakkaus (365 sivua)
Helena Telkänranta: Millaista on olla eläin? (yhden luvun verran sivulta 131 eteenpäin, 38 sivua)

Yhteensä 403 luettua sivua.

Nämä lukumaratonit on kyllä superkivoja, kiitos vielä järjestäjille! Tälläinen rento maratoonaaminen sopi minulle hyvin, sillä päivän aikana tuli luettua selvästi tavanomaista enemmän, mutta kuitenkin ilman pakonomaista suorittamisen tunnetta. Tavoitteenani oli saada Niin raskas on rakkaus luettua ja sen sainkin, joten olen tyytyväinen. Millaista on olla eläin? on mielenkiintoista, mutta sen verran asiapitoista tekstiä, että sen lukeminen sujuu parhaiten pienissä pätkissä kerrallaan.

Tämän lukumaratonin keskeytti parin tunnin ulkoilu ihanassa syyssäässä ja illalla orastava päänsärkyni äityi sen verran ikäväksi, että sen parantelu vaati pienet torkut kesken lukemisen. Joka tapauksessa olen oikein tyytyväinen tähän maratoniin! Lokakuun maratonpäivänkin olen jo merkannut kalenteriini, joten odotan jo innokkaana sitäkin!

Kommentit

 1. Lukuintoa sinulle! Minullakin roikkuu vielä edellisen maratonin kirjoja bloggaamattomien pinossa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, täytyisi saada ne bloggailtua, ennen kuin vallan unohtuvat. :)

   Poista
 2. Tsemppiä maratoonaamiseen! Mäkin odotan jo innolla tuota viikon putkea, joululomalla kun pitäisi olla aikaakin oikein kunnolla lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Joululomalla tulee yleensä aina muutenkin paljon lueskeltua, mutta hauska osallistua nyt ihan maratoniinkin. :)

   Poista

Lähetä kommentti

back to top