Elokuun lukumaraton


Kesän viimeistä lukumaratonia vietetään tänä viikonloppuna ja päätin itsekin hypätä tällä kertaa mukaan. Tätä elokuun lukumaratonia emännöi Oksan hyllyltä -blogi. Olen maratoonannut myös joskus aiemmin, mutta siitä on kulunut jo tovi, joten nyt on hyvä hetki kokeilla uudestaan!

Maratonia varten tein pari kirjastoreissua, joilla pyrin etsimään sopivan lyhyttä ja kevyehköä luettavaa pitkää lukurupeamaa varten. Halusin ottaa mukaan paljon vaihtoehtoja, joten kirjapinostani löytyy sarjakuvia, muutama lyhyt romaani, nuortenkirjoja, scifiä, kauhua ja yksi dekkarikin. Tarkoituksenani olisi lukaista aluksi jokin sarjakuva ja siirtyä sen jälkeen muihin kirjoihin. Ensimmäisellä lukumaratonillani pari vuotta sitten sain luettua 819 sivua, saa nähdä pääsenkö nyt tuhanteen sivuun asti.
Päivitän edistymistäni tähän postaukseen!


Lauantai 19.8. klo 15:00
Maraton alkaa! Kävin hakemassa eväät kaupasta ja seuraavaksi suuntaan sohvalle ja aloitan luku-urakkani. Ensimmäisenä ajattelin tarttua Kati Kovácsin Kamileen labyrinttiin.

19:38
Sain Kamileen labyrintin luettua nopeasti. Sen jälkeen tartuin Takashi Hiraiden Kissavieraaseen, jonka alku olikin hieman turhan verkkainen ja päädyin ottamaan pienet päivänokoset. Lepäilyn jälkeen sain kirjan luettua loppuun asti ja luettuja sivuja on tähän mennessä kertynyt 237. Seuraavaksi ruokatauko ja sen jälkeen ehkäpä Anne Leinosen Metsän äiti.

22:52
Olen ehtinyt Metsän äidissä sivulle 102 ja tarina pitää hyvin otteessaan. Ikkunan takaa kuuluu festareiden jumputus, mutta ei onneksi liian häiritsevästi. Yritän saada kirjan loppuun ennen nukkumaanmenoa, vielä ei ainakaan väsytä, joten eiköhän se onnistu. Luettuja sivuja on tällä hetkellä yhteensä 339.

Sunnuntai 20.8. klo 1:26
Sain Metsän äidin luettua. Sen myötä luettuja sivuja on nyt 445. Nyt nukkumaan, lukumaraton jatkuu aamulla. Saa nähdä hiipivätkö metsämökit ja suonsilmäkkeet uniin...

10:36
Heräsin yhdeksän aikaan ja hetken pohdinnan jälkeen päätin tarttua Elina Pitkäkankaan Kajoon. Ihmissusitarina on lähtenyt sen verran vauhdikkaasti liikkeelle, että lukeminen etenee hyvin. Luettuja sivuja on tällä hetkellä yhteensä 499.

13:46
Viimeinen lukutunti pyörähtää kohta käyntiin. Vielä loppukiri Kajon parissa, vaikken kirjaa nyt loppuun asti saakaan luettua. Sivuja kertynyt tähän mennessä 581.

15:12
Lukumaraton on nyt minun osaltani ohi. Ehdin Kajossa sivulle 188, joten luettujen sivujen kokonaismäärä on 633. Kirjoittelen loppukoontia vielä myöhemmin tänään, nyt lähden hetkeksi ulkoilemaan.


Luetut kirjat:

Kati Kovács: Kamileen labyrintti (85 sivua)
Takashi Hiraide: Kissavieras (152 sivua)
Anne Leinonen: Metsän äiti (208 sivua)
Elina Pitkäkangas: Kajo (sivulle 188 asti)

Yhteensä 633 luettua sivua.

Varsin hyvä lopputulos, mutta koska haaveilin pääseväni ainakin tuonne 800 sivuun asti, olen hieman pettynyt. Lukeminen sujui yleisesti ottaen hyvin, mutta pitämäni lepo-, ruoka- ja kännykkätauot tuppasivat venähtämään. Vähän päänsärkyinen ja nuutunut oloni myös hidastivat lukuvauhtiani välillä jonkin verran, vaikka mitään muita kovin suuria häiriötekijöitä ei ollutkaan.

Muut kirjat olivat mielestäni oikein hyviä maratoonaamiseen, mutta Kissavieras olisi vaatinut selkeästi rauhallisemman ja keskittyneemmän lukutilanteen. Huomasin myös, että minun lukunopeudellani ei hätyytellä tuhannen sivun rajaa, ellei mukana ole ainoastaan todella nopealukuisia kirjoja, kuten kevyitä sarjakuvia, runoteoksia tai vaikka lastenkirjoja.

Joka tapauksessa maratoonaaminen on sen verran mukavaa, että täytyy osallistua näihin jatkossakin! Mietin jo, että uskaltautuisinkohan valitsemaan seuraavalla kerralla luettavakseni vain yhden paksun kirjan. Voisi olla mielenkiintoista kokeilla, miltä tuntuu hypätä 24 tunniksi vain yhteen ainoaan kirjamaailmaan sen sijaan, että vaihtaisi tällä tavoin nopealla tahdilla kirjasta toiseen.

Kommentit

 1. Sinulla on mielenkiintoisen oloisia kirjoja pinossa, olen lukenut niistä vain Vieraat ja Kissavieraan. Lukuiloa maratonille!

  P.S. Löysin vasta blogiisi ja huippua, että aloit blogata kirjoista! <3

  VastaaPoista
 2. Kiinnostavan näköistä luettavaa! Metsän äiti ja Kajo olivat minulle mieluisia kirjoja. Lukuiloa sinulla ja tsemppiä 1000 sivun tavoitteluun. :)

  VastaaPoista
 3. Mukavaa, että lukumaratonit kiinnostavat jatkossakin. :) Kiitos sinulle osallistumisesta!

  VastaaPoista
 4. Voi ei, nämä kommentit olivat hukkuneet sähköpostin syövereihin, täytyypä käydä muuttamassa asetuksia! Kiitoksia kaikille kuitenkin kommenteista. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top